; شبنامه مستقل و خواهان برقراري دموكراسي است * ما يقين داريم كه قانون اساسي جمهوري اسلامي معيوب, معلول و ناقض بسياري از معاهدات و كنوانسيون هاي بين المللي مي باشد * ما خواهان برابرى حقوق افراد به دور از هرگونه تبعيض نژادي, زباني و مذهبي مى باشيم * باور ما بر اين است كه تعيين آينده و سرنوشت ايران مي بايست با نظر و مشاركت تمامي ساكنان آن سرزمين رقم خورده شود


Name:
Location: United Kingdom

Wednesday, 30 January 2008

ايران اعدام در ملاء عام را متوقف می کند، بی بی سی

ايران اعدام در ملاء عام را متوقف می کند، بی بی سی

قوه قضاييه جمهوری اسلامی اجرای احکام اعدام در ملاء عام و انتشار گزارش های تصويری آن را ممنوع کرده است.
روز چهارشنبه، ۳۰ ژانويه (۱۰ بهمن)، دبيرخانه کميته مرکزی اطلاع رسانی قوه قضاييه با صدور اطلاعيه ای اعلام کرد که آيت الله شاهرودی، رئيس اين قوه، با صدور بخشنامه ای دستور داده است که از اين پس مگر در موارد خاص، اجرای احکام اعدام در ملاء عام صورت نگيرد.
در بخشنامه رئيس قوه قضاييه آمده است که "اجرای احکام اعدام به صورت علنی فقط با موافقت رئيس قوه قضائيه و بنا به ضرورت های اجتماعی امکانپذير است."
عليرضا جمشيدی، سخنگوی قوه قضاييه، ضمن اعلام خبر تصميم رئيس اين قوه در مورد توقف اعدام در ملاء عام گفت که اين بخشنامه محدوديت هايی را در مورد انتشار تصويری اجرای احکام اعدام نيز وضع کرده است.
براساس اين بخشنامه، "انتشار عکس و تصاوير مربوط به اعدام در رسانه های ممنوع است و دادستان های عمومی و انقلاب هر حوزه قضايی مامور نظارت بر حسن اجرای اين بخشنامه هستند."
آقای جمشيدی گفت که قوانين جمهوری اسلامی مجازات اعدام را برای جرايم بسيار محدودی پيش بينی کرده و افزود اين مجازات "نبايد به نحوی اجرا و اطلاع رسانی شود که جامعه، به ويژه جوانان و نوجوانان را دچار تنش روانی سازد."
وی صدور بخشنامه اخير را نشانه توجه رئيس قوه قضاييه "به جنبه های جامعه شناختی، روانشناختی و جرم شناختی اجرای احکام" دانست.
در حاليکه مجازات اعدام در بسياری از کشورهای جهان لغو شده، جمهوری اسلامی برای شمار قابل توجهی از جرايم حکم اعدام را در نظر گرفته است.
قضات دادگاه های عادی و انقلاب در ايران برای قتل، جرايم جنسی، قاچاق مواد مخدر و برخی اقدامات سياسی به صدور احکام اعدام مبادرت می ورزند که در صورت تاييد ديوانعالی کشور به اجرا گذاشته می شود.
اجرای علنی مجازات
در سال های پس از انقلاب، صدور احکام اعدام و مجازات های ديگری مانند سنگسار، قطع دست و شلاق زدن و اجرای علنی آنها رواج داشته هر اجرای حکم به صورت غيرعلنی نيز متداول بوده است.
در اجرای علنی حکم اعدام، به خصوص در مورد محکومان سياسی، معمولا از مردم نيز انتظار می رفته است که به طور گسترده در محل اجرای حکم حضور يابند.
مدافعان اجرای علنی احکام خشونت آميز حضور تماشاچی در محل اجرای حکم را برای عبرت عمومی مفيد دانسته اند درحاليکه مخالفان از آثار نامطلوب روانی اينگونه صحنه ها بر ناظران و همچنين تاثير منفی آنها بر وجهه بين المللی کشور سخن گفته اند.
در دوران رژيم سابق ايران نيز برخی از جرايم مانند قتل و قاچاق مواد مخدر مجازات اعدام را در پی داشت اما برای چند دهه، اجرای حکم در ملاء عام صورت نمی گرفت.
سازمان های مدافع حقوق بشر در موارد متعدد جمهوری اسلامی را به خاطر صدور و اجرای احکام اعدام و مجازات های ديگری مانند سنگسار مورد انتقاد شديد قرار داده اند.
به گفته اين سازمان ها، ايران، با جمعيتی حدود هفتاد ميليون نفر، از نظر شمار اعدام ها در جهان در رده دوم پس از جمهوری خلق چين، با جمعيتی حدود يک ميليارد و سيصد ميليون نفر، قرار دارد.
ايران از امضاکنندگان منشور جهانی حقوق بشر و معاهده بين المللی حقوق مدنی و سياسی است که شکنجه و همچنين "رفتار و مجازات تحقير آميز و غيرانسانی" را منع کرده اند.
با اينهمه، تعدادی ديگر از کشورها، به خصوص کشورهای اسلامی، اين معاهدات را به دليل آنچه که ناديده گرفتن خصوصيات فرهنگی و اعتقادی برخی جوامع خوانده اند مورد انتقاد قرار داده اند

0 Comments:

Post a Comment

<< Home